Bla bla låtar test av musikspelare bla bla … kastade in från min egen sida …

 

Förr om åren var jag nån form av musiker. Jag  turnerade både land och rike kring, gjorde reklammusik för tv, programmerade syntar och tillverkade samplingsbibliotek mm mm ,precis som nu, med fotograferandet där jag byter bakgrund och modell om vartannat så var det likadant med musiken.

Man gjorde en musikalisk bakgrund/foto och tog sen in en sångare/modell och sen mixade/retsucherade man =)

Här ett exempel på musikalisk ”bluescreen”. Här har jag frilagt rösten på Lightnin Hopkins ( Deltablueskille ), och lagt in, för honom, en osannolik bakgrund mer i linje med Ray Charles. Lightnin sjunger så tufft så jag tyckte det var spännande att testa.

The Lighning Hopkins Remix

När jag samplade mycket akustiska instrument, då det ofta blev mer imponerande att höra från en synt/sampler än moderna syntljud.

Här är en av Eric Bibbs låtar jag arrangerade med enbart samplade ljud. Allt spelat på klaviatur ( alltså inga färdiga fraser ).

So Glad

Något jag tyckte var roligt var att spela gitarr, fast på klaviaturen, att använda Pitchhjulet för att töja på ”strängarna” och anlägga vibraton. Och modulationshjulet som svajarm. Här är några exempel några gitarrsolon spelade på klaviatur. ( i dessa fall min favorit DX7 som triggar ljuden i en ASR-10 ).

Svajarmsflum

The Fastest Guitar